LR

Tänker göra lite reklam för LR!
LR:s kvalitetskrav är exemplariskt.
LR samarbetar endast med erfarna leverantörer av råmaterial och utför hela tiden interna och externa kvalitetskontroller av hela sortimentet.
Alltså INGET skit idessa produkter!
Har använt dessa krämer i snart hela mitt liv...känns det som och jag kan lova er att jag ALDRIG vill byta!
Är så super nöjd över mitt val av genomtänkta produkter som jag ska smörja in min kropp med ..
Behöver alltså ALDRIG gå ute i handeln och leta utan jag har dom ett telefonsamtal bort!
Det fina med dessa produkter är att det ABSOLUT inte finns paraffin i dom!
Paraffin?!
Ja....det är så det ser ut där ute i krämdjungeln...
Läs detta som en förälder skrivit..
"Jag har fått reda på att det finns ett ämne som heter Paraffin som det har forskats mycket om och man har kommit fram till att det är uttorkande för huden!
Detta ämne förekommer i en ohyggligt massa krämer bl.a. på Apoteket!!
Jag använde också Locobase fram till att jag fick reda på detta, då jag såg att det innehöll detta ämne.
Helt absurt att både Apoteket och BVC fakstiskt går ut och rekommenderar oss att använda detta!
Den uttorkande effekten gör att man blir beroende av salvan/krämen/lepsylet så att man fortsätter att använda det och köpa mer vilket antagligen är tillverkarnas affärsidéer.
De som jobbar på apoteket är tyvärr sällan insatta i detta, men googla gärna på det så kan ni själva läsa om det. Så ställ krav nästa gång på att salvan/krämen inte ska innehålla paraffin så får ni förhoppningsvis en produkt som faktiskt hjälper."
Ganska bra beskrivet tycker jag..
Man kan fråga sej själv och man vill lägga en kräm som innehåller den här boven...
Läs vidare..
Paraffin:
Alla lägger sig på hudens yta med en fet till vaxig känsla. Tål uppvärmning bra; smälts i vattenbad tillsammans med olja och fett.
Hudläkemedel
Nära 100 olika sorters paraffin används i kosmetika i Europa.
• Paraffin som skydd: Bildar en skyddande barriär mot väder och vind, avvisar kyla och vatten som kommer utifrån, bevarar kroppens värme och fukt, kort sagt, hindrar fukt och andra ämnen både från att tränga in och avgå. Därmed lugnas irriterad hud som får lugn och ro under vaxskyddet. 
• Paraffin som mjukgörare: Torr och narig hud mjukas upp av den feta ytan. För att bibehålla mjukheten krävs allt tätare påstrykningar eftersom huden snart förlorar förmågan att själv bilda och bibehålla fett och fukt - se nedan under Hudreaktioner om "Lypsyl-beroende". 
• Paraffin som medium för andra ämnen: Som bärare av aktiva ämnen som ska tillföras genom huden fungerar mineraloljorna dåligt, eftersom de avger ämnena långsamt och ofullständigt. Vid långvarigt bruk hindrar tilltäppningen upptagningen av andra ämnen. Paraffin tas dock upp genom huden; se nedan under Giftighet.
• Paraffin som näringsämne för huden: Paraffin innehåller inga näringsämnen, t. ex. fettsyror eller vitaminer.
• Paraffin som ekonomisk resurs: Paraffins fördelar är framför allt utseendemässiga (färglösa, doftlösa) och ekonomiska (billiga, hållbara, oberoende av odling).
Rengöringsmedel
Flytande paraffin används som rengörande medel rengöringskrämer och liknande. S.k. babyolja kan användas rent.  
Förtjockningsmedel
Fyller ut i krämer och salvor, fast paraffin och mikrokristallint vax särskilt i cerat och läppstift
Konserveringsmedel
Den "konserverande effekten" består i att paraffin inte kan härskna - ju mer paraffin, desto mindre behövs av annat som kan härskna - men paraffinet påverkar inte de övriga ingredienserna.

Giftighet?

Förr var huvudfrågan om paraffin vilka orenheter från råolja de kunde innehålla och vilken skada dessa i så fall kunde göra. Det problemet anser man sig ha i stort sett löst genom utökade reningsprocedurer. Sedan 1980-talet är det paraffinet som sådant som ses som problematiskt.
1) Fast paraffin: Har låg akut giftighet. Anses inte hälsovådligt eftersom mängderna i mat är små. 
3) Flytande paraffin: Passerar i stort sett oförändrat genom mage och tarm men små mängder tas upp och lagras i lever, mjälte, lymfkörtlar och fettvävnad. Försöksdjur har fått skador i dessa vävnader. Giftriskerna är större än för vax eftersom det är lättare att få i sig större mängder. Långvarigt intag kan i sällsynta fall hindra upptaget av essentiella fettsyroroch fettlösliga vitaminer som A och D. En vanlig rekommendation är att det i alla fall inte bör intas vid magbesvär eller under längre perioder och inte ges till små barn. Många frågor är obesvarade 
Mineraloljor och ledgångsinflammation
3) Flytande paraffin: Svenska studier har visat samband mellan utvärtes användning av mineraloljor och ledgångsinflammation (reumatoid artrit): 
• I en studie vid Akademiska sjukhuset i Uppsala (1998) sprutades mineraloljor, "babyoljor" och vanliga hudkrämer in i huden på råttor, som efter två veckor utvecklade kraftig artrit. Utvärtes applicering gav mildare former av artrit. 
• En avhandling vid Karolinska institutet i Stockhom (2007) gav liknande resultat. Kosmetiska produkter med mineralolja sprutades in i huden på råttor, som utvecklade ledgångsinflammation. Reaktionen var särskilt kraftig med "babyolja", som var den enda oljan som också gav en lätt och övergående ledinflammation när den ströks på hud som först irriterats. I inget fall märktes någon lokal hudirritation samtidigt. Mineralolja given oralt gav inga reaktioner. Analyser av sjukvårdsstatistik visade också att personer som yrkesmässigt exponeras för mineralolja (t. ex. lackerare, betongarbetare, frisörer) löper ökad risk att utveckla ledgångsinflammation. Eftersom det inte var känt vilka kosmetiska preparat de undersökta använt kunde man inte söka efter samband mellan kosmetikaanvändning och ledgångsinflammation.


Förlåt men jag var tvungen...
För mej är detta så självklart att INTE använda men hur många känner till det som står ovan...

Tänkte visa de produkter jag använder och som bla finns i min fina katalog..


















Kan med rent hjärta säga att det här är bra krämer och fina dofter!

Hoppas att ni där ute tänker på att ni använder bra "grejjer" 
Vårda ditt yttre som du är värd!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0